Lijekovi poduzeća Amgen usmjereni su na ozbiljne bolesti koje obično imaju ograničene opcije liječenja. S prisutnošću u više od 100 zemalja, svake godine dosežemo milijune bolesnika diljem svijeta. U Amgenu iskorištavamo puni potencijal biotehnologije kako bismo surađivali i pružili nove alate za kliničku praksu.

ONKOLOGIJA I HEMATOLOGIJA

Amgen ima portfelj inovativnih proizvoda i biosličnih lijekova za liječenje onkoloških i hematoloških bolesti poput kolorektalnog karcinoma, leukemije i mijeloma.

UPALA

Amgen razvija lijekove u području upala, a trenutno otkrivamo inovativne molekule za liječenje kroničnih upalnih bolesti. Neki od uvjeta za koje pružamo rješenja uključuju autoimune patologije poput reumatoidnog artritisa i psorijaze, koje utječu na milijune bolesnika diljem svijeta. Upala je još jedno područje u kojem Amgen ima odobrene bioslične lijekove kako bi se poboljšali troškovi zdravstvene skrbi kod kroničnih bolesti.

ZDRAVLJE KOŠTANOG TKIVA

U općoj medicini, Amgen je lider u području zdravlja koštanog tkiva s više od 20 godina iskustva u istraživanju osteoporoze i posvećen je borbi protiv te bolesti kako bi pomogao ljudima s visokim rizikom od frakture smanjiti rizik od prvog i kasnijih fraktura.

KARDIOVASKULARNE BOLESTI

U općoj medicini, Amgen se posvećuje rješavanju važnih znanstvenih pitanja kako bi unaprijedili skrb i poboljšali život bolesnika s kardiovaskularnim bolestima, vodećim uzrokom morbiditeta i smrtnosti diljem svijeta.