Amgen je jedna od vodećih biotehnoloških tvrtki na svijetu, prisutna u više od 100 zemalja i sa globalnim timom od 23.000 zaposlenika.

S 40-godišnjom poviješću, tvrtka je osnovana kako bi otkrila znanstvene spoznaje o biologiji i potaknula značajne napretke u području zdravlja. Ta osnovna načela nas identificiraju kao tvrtku čvrsto utemeljenu na znanosti i usmjerenom na znatno poboljšanje kvalitete života bolesnika s teškim bolestima diljem svijeta.

  • O videu

  • Tekstualni zapis videa

Ritam života

Tvrtka Amgen upotrebljava najbolje od biologije i tehnologije za borbu protiv najtežih bolesti na svijetu .

Ritam života neprekidno se mijenja.
Neki trenuci prolaze kao u magli. Drugi prolaze usporeno. Imao sam dva začepljenja, koja su bila oko 90 do 95 %. Možda imate rak... ...i dijagnosticiran mi je
multipli mijelom. Ali bez obzira na tempo života, ništa nije vrednije od vremena koje imamo da bismo ga proživjeli i prilike da svaki trenutak živimo u potpunosti. Zato Amgen djeluje u drugačijem ritmu, brzo se krećući prema budućnosti borbom protiv najtežih bolesti na svijetu. S korijenima u biotehnološkoj revoluciji, danas je Amgen jedna od vodećih svjetskih neovisnih biotehnoloških tvrtki. Sa svakim desetljećem, ostajemo na vrhuncu medicinskih otkrića,
stvarajući snažne terapije te ih pouzdano isporučujemo bolesnicima. Borimo se protiv najtežih bolesti, poput raka, srčanih bolesti, astme i osteoporoze, pomažući milijunima ljudi širom svijeta. Kemoterapija i ta kombinacija lijekova bio je tretman za koji smatram da me vratio u remisiju tako brzo. Živimo u novom razdoblju ljudskog zdravlja. Amgen nastavlja ubrzavati tempo promjena poslujući održivo i oslanjajući se na svoje duboko poznavanje znanosti kako bismo otišli dalje od onoga što je danas poznato. Upotrebljavamo veliku biblioteku ljudskih i genetskih podataka kako bismo otkrili nove uvide u liječenje bolesti.
Vjerujem da bi Tony još uvijek bio s nama da je dobio odgovarajuću skrb. Ne želim da itko drugi svjedoči onome kroz što smo prošli. Stvaramo nove terapije
koje su preciznije i personaliziranije nego ikad prije, unapređujući lijekove koji mogu djelovati na nove načine, kao što je istodobno ciljanje na više putova u tijelu. Strojno učenje i umjetna inteligencija pomažu nam da brže i učinkovitije napravimo lijekove
pomažući predvidjeti hoće li biti sigurni i učinkoviti. Također uklanjamo prepreke koje ograničavaju pravedan pristup zdravstvenoj skrbi kako bi naši lijekovi bili dostupni većem broju bolesnika diljem svijeta. Naša je misija u Amgenu služiti bolesnicima jer želimo da se taj ritam života nastavi. Želimo da vi i vaši voljeni proživite svaki trenutak i da računate na još trenutaka.


Amgen je bio jedna od pionirskih tvrtki u korištenju živih stanica za proizvodnju bioloških lijekova, otvarajući put području biotehnologije: stvorili smo i dali vidljivost znanstvenim i proizvodnim postupcima koji su biotehnologiju pretvorili u izvor terapija za pacijente diljem svijeta.

U Amgenu razvijamo inovativne lijekove za značajne nezadovoljene medicinske potrebe usmjerene na nekoliko terapijskih područja: onkologiju, hematologiju, zdravlje kostiju, upalu, kardiovaskularne bolesti, neurologiju i nefrologiju.

Imamo snažan portfelj inovativnih lijekova i važnih projekata u tijeku kako bismo predvodili sljedeću generaciju u bio-proizvodnji. Naša istraživanja usmjerena su na proučavanje inovativnih molekula, novih indikacija za različite lijekove i biosličnih tretmana.