O društvu Amgen

Društvo Amgen predano je otkrivanju potencijala koje pruža biologija za oboljele od teških bolesti - otkrivanjem, razvojem, proizvodnjom i isporukom inovativnih lijekova za primjenu kod ljudi. Ovaj pristup započinje uporabom spoznaja iz napredne humane genetike kako bi razriješili kompleksnost oboljenja i razumjeli temelje ljudske biologije.

Društvo Amgen fokusira se na područja s velikim nezadovoljenim medicinskim potrebama i koristi svoju stručnost u proizvodnji bioloških lijekova u svrhu pronalaska rješenja koja poboljšavaju ishode liječenja i dramatično poboljšavaju ljudske živote. Kao pionir u biotehnologiji još od 1980. godine, društvo Amgen se razvilo u jednu od vodećih neovisnih biotehnoloških tvrtki u svijetu, čiji su lijekovi pomogli milijunima bolesnika diljem svijeta te razvija niz lijekova s potpuno novim svojstvima.

Inovativni lijekovi

Lijekovi društva Amgen namijenjeni su liječenju teških bolesti. Prisutni smo u više od 100 država diljem svijeta i pomogli smo milijunima ljudi u borbi protiv karcinoma, bolesti bubrega, reumatoidnog artritisa, bolesti kostiju i drugih teških bolesti. Naši su lijekovi u pravilu namijenjeni liječenju bolesti koje imaju ograničene mogućnosti za učinkovito liječenje ili su to lijekovi koji su jednako učinkoviti kao i već dostupni lijekovi.

Inovativno istraživanje

Razumijevanje temeljnih bioloških mehanizama ljudskog života odrednica je koja definira istraživačka nastojanja društva Amgen - i pruža doprinos našem razvoju velikog broja raznolikih novih lijekova. Svojim pristupom "biologija na prvom mjestu" društvo Amgen dopušta svojim znanstvenicima da prvo istraže kompleksnu molekularnu podlogu bolesti prije utvrđivanja koja će vrsta lijeka ili način liječenja najvjerojatnije pružiti optimalnu djelotvornost i sigurnost. Uz daljnji napredak humane genetike koji će nastaviti pružati nove uvide u molekularnu bazu bolesti, očekujemo nastavak poboljšanja načina prepoznavanja i potvrđivanja ciljnih molekula za liječenja oboljenja kod ljudi.

Proizvodnja na vrhunskoj razini

Liječenje milijuna teško oboljelih diljem svijeta ovisi o sigurnoj i pouzdanoj proizvodnji bioloških lijekova, koji se primjenjuju injekcijom ili intravenski. Kao svjetski predvodnik u proizvodnji bioloških lijekova, društvo Amgen do danas ima izvanredne rezultate u pouzdanoj isporuci visokokvalitetnih lijekova bolesnicima kojima su potrebni. Velika vještina, iskustvo, opreznost i predanost ključni su za osiguravanje kvalitete biološkog lijeka prilikom proizvodnje svake nove serije. U društvu Amgen, opsežna kontrola kvalitete i pouzdana opskrba bolesnika lijekovima jednako su važni kao i znanstvena inovacija.

Za više informacija posjetite www.amgen.com .